Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Töreni Heyecanı

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 2019-2020 akademik yılında katılan yeni öğrenciler için Beyaz Önlük Giyme töreni düzenlendi.

Üniversite kampüsünde düzenlenen törene;  Yüksek Öğretim, Planlama, Denetleme,  Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu,  Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu , Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyılkan,  enstitü müdürleri, meslek okulu müdürleri , başhekimler, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Sunuculuğunu Yard. Doç. Dr. Özge Çakır’ın yaptığı törenin başlangıcında öğrencilerin tören alanına alkışlarla girmesinin ardından  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Rüveyde Bundak, Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yakın geçmişte kurulmuş olmasına karşın alanında uzman kişilerden oluşan akademik kadrosunun yanı sıra öğrencilere uygulamalı eğitimlerini ve araştımalarını yapma imkanı sunan Dr Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ile fark yarattığını vurguladı.

Doktorlar için beyaz önlüğün anlamına değinen Bundak , hekim adaylarına bu  önlüğün getirdiği sorumluluğu meslek hayatları boyunca unutmamalarını öğütledi. Prof. Dr. Rüveyde Bundak,  sorgulayıcı olmanın, etik değerlere saygı duymanın  ve  akıl ve bilimi tek yol gösterici olarak kabul etmenin önemini vurguladı.

Daha sonra söz alan Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu , törene katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında hekim adaylarına seslenerek seçtikleri ve bu özel törenle ile ilk adımı attıkları mesleğin öneminin altını çizdi ve toplumumuzdan bugüne kadar tıp alanında başarılı örnekler çıkarıldığını  vurguladı. Salihoğlu, önceki yıllarda mezun olan öğrenciler ve ailelerinin duyduğu gururu uzman bir akademik kadronun eğitiminden geçecek olan yeni öğrencilerin de çok çalışarak yaşayacağına duyduğu inancı dile getirdi.

YÖDAK yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu ise konuşmasının başında  Girne Üniversitesi’ni her ziyaret ettiğinde hissettiği aile ortamına değindi ve tıp gibi mesleklerin hatayı kabul etmediğini hatırlattı.

Veliler ve ailelerinin heyecanını görmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden Balcıoğlu kurum olarak her zaman karşılıklı görüş alışverişine açık olduklarını söyledi . Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu hekimliğin özveri ve sabır gerektirdiğini hatırlattı ve törene katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi .

Törenin devamında önce beyaz önlüklerini giyen öğrenciler daha sonra toplu olarak and içtiler.

Prof. Dr. Füsun Yıldız tarafından verilen “İyi Hekimlik” konulu ilk ders hem öğrenciler hem de konuklar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Yıldız sunumunda iyi insan ve iyi hekim kavramlarının nasıl örtüştüğünü anlattı hekim adaylarına meslek hayatları boyunca izleyecekleri yola ilişkin önemli bilgiler ve tavsiyeler verdi .

Heyecanlı ve duygusal anların bir arada olduğu tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.