Tıp Fakültesi Öğrencileri ve Öğretim Üyeleri 14 Mart’ ta Tıp Bayramının Anlam ve Öneminin Anlatıldığı ve Covid-19 Pandemisi Nedeniyle Kaybedilen Sağlık Çalışanlarının Anıldığı Bir Toplantı Düzenledi

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla bir çevrimiçi toplantı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak hekimliğin sadece onurlu ve vazgeçilmez bir meslek değil bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.

Pandemi süreciyle yüz yüze yapılamayan eğitimin normalleşmesi dileğini dile getiren Bundak sözlerinin sonunda bu dönemde kaybettiğimiz sağlık şehitlerini saygı ve rahmetle anladıklarını belirtti.

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Füsun Yıldız ise tıp ve 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesine ve Hipokrat yemininin içeriğine detaylı olarak değindiği “ İyi Hekimlik” başlıklı konuşmasında öğrencilere tecrübelerini de aktardı.

Prof. Dr. Arzu Babayiğit Hocaoğlu ve Doç. Dr. Nilüfer Galip Çelik’in güne özel hazırladıkları müzik dinletisi ile renklenen çevrimiçi toplantıda öğrenciler adına konuşmayı ise Doğu Fırat Çelik yaptı.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Candan Özoğul ise çevrimiçi toplantının katılımcılarına ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini sundu.