Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Düzenlediği Çocuklarda İlk Yardım Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti


Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Kongre Salonunda düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılan 100’ün üzerinde aileye çocuklarda temel yaşam desteği, yabancı cisimle boğulma tehlikesi, kanamalar, alerjik reaksiyonlar ve zehirlenme konularında bilgilendirme yapıldı.

İlk yardım bilmek riskli durumlarda hayat kurtarır. Ancak yetişkinler ve çocuklara uygulanacak ilk yardım uygulamalarında önemli farklılıklar vardır. Yetişkinlerde çok işe yarayan bir ilk yardım uygulaması çocuklarda başlı başına tehlike yaratabilir. Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi, sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediği ücretsiz etkinlikle, ebeveynlerin ihtiyaç halinde çocuklarına ilk yardım uygulamalarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Kongre Salonunda düzenlenen toplantıda Acil Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Özkula, cansız bebek ve çocuk mankenler kullanarak 100’ün üzerinde aileye uygulamalı olarak çocuklarda ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Biyokimya Uzmanı Dr. Sedef Delibaş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Galip Çelik ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Seyhan Oygucu’nun da konuştuğu etkinlikte çocuklarda temel yaşam desteği, yabancı cisimle boğulma tehlikesi, kanamalar, alerjik reaksiyonlar ve zehirlenme konuları ele alındı.