Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2020-2021 Yılı Girişli Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreninde Bir Araya Geldi

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 2020-2021 akademik yılında katılan öğrenciler beyaz önlüklerini törenle giydi
Geçtiğimiz yıl Girne Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler pandemi koşulları sebebiyle ertelenen ve Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Cumhuriyet Salonunda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

Beyaz önlük giyme törenine Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Genel Sekreter Fehmi Tokay, dekanlar, enstitü müdürleri, meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Beyaz önlüklerini giyen 47 öğrenci, Prof. Dr. Rüveyde Bundak’ın öncülüğünde toplu olarak ant içti.
Geleceğin doktorlarının ilk kez beyaz önlük giydiği törende, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “ Öğrencilerimiz gerek temel bilimler gerekse klinik eğitimlerini çok değerli öğretim üyelerinden alacaklar ”
Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Covid-19 salgını sebebiyle bir yıl gecikmeli de olsa beyaz önlük giyme törenini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Öğrencilerin gerek temel bilimler gerekse klinik eğitimlerini çok değerli öğretim üyelerinden alacağını vurgulayan Prof. Dr. Salihoğlu, bu açıdan şanslı olduklarının altını çizdi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, yakın zamanda 98. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, gelişmesinde ve tıp alanında bugün ulaştığı noktaya gelmesinde genç tıbbiyelilerin öncülerinin büyük katkıları olduğunu söyledi.

Özveri gerektiren bir mesleği seçtikleri için öğrencileri tebrik eden Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, zorlu olabilecek eğitim sürecini başarıyla tamamlayacaklarından emin olduğunu kaydederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Sizlere başarılı, aydınlık bir eğitim süreci dilerim. Umarım mezuniyetinizde de bir araya geliriz. Selametle kalın yolunuz aydınlık olsun.”

Prof. Dr. Rüveyde Bundak: “Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dinamik ve yenilikçi bir anlayışla eğitim vermekteyiz”
Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak ise 2020 yılında Covid-19 salgını sebebiyle gerçekleştirilemeyen beyaz önlük giyme töreninin katılımcılarını selamlayarak konuşmasına başladı.

Prof. Dr. Bundak, Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dinamik ve yenilikçi bir anlayışla eğitim verdiklerini dile getirerek hali hazırda ilk sınıflardaki öğrencilerin yüz yüze eğitime devam ettiğini, 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin ise kampüste yer alan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde pratik eğitimlerini almakta olduklarını hatırlattı.

Bütün bu imkanları sağlayan Günsel ailesine özel olarak teşekkürlerini dile getiren Prof. Dr. Rüveyde Bundak, öğrencilere sıcak ve huzurlu ortam sunduklarını vurguladı.

Doktor adaylarının rengiyle saflığı temsil eden beyaz önlüklerini ustalarının elinden giyeceğini söyleyen Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, öğrencilerin ileride ayrım gözetmeksizin hastaları için çaba göstereceğine kuşku duymadığını ifade etti.

Prof. Dr. Rüveyde Bundak, bunun için icra edecekleri mesleği iyi öğrenmeleri, sorgulamaları ve hayallerini sınırlamamaları çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Rüveyde Bundak, ailelerinin emaneti olan gençleri üstün vasıflı öğretim üyeleriyle yetiştireceklerini söyledi ve törenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
Heyecanlı ve duygusal anların bir arada olduğu tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.